In de kijker

Het GEMEENTEBESTUUR ZELE werft aan (m/v) met het aanleggen van een wervingsreserve van 2 jaar:

Administratief medewerker Dienst ruimtelijke ordening, huisvesting, milieu, vergunningen — halftijds - Vervangingsovereenkomst (C1-C3 niveau)

 

Functie: Verzamelen, verwerken en rapporteren van gegevens, opmaken van documenten na toetsing aan reglementering en/of procedures en de uitvoering van diverse ondersteunende administratieve taken met het oog op de efficiënte behandeling van dossiers m.b.t. stedenbouw, ruimtelijke ordening, huisvesting en milieu en een vlotte en efficiënte werking van de dienst.

Profiel: • U bent in het bezit van een diploma van het secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs • De lijst van erkende diploma’s of getuigschriften per niveau wordt door de Vlaamse minister, bevoegd voor de binnenlandse aangelegenheden, vastgesteld. Alleen de erkende diploma’s of getuigschriften op die lijst komen bij aanwerving in aanmerking. Deze lijst wordt vastgelegd volgens het MB van 19 februari 2013 • Minimum 3 jaar relevante werkervaring in het domein van de ruimtelijke ordening is een pluspunt.

Aanbod: • Uitdagende job • Bruto voltijds geïndexeerd jaarsalaris beginnend aan € 21.793,82 (C1-C3) • Extralegale voordelen (maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding of abonnement woon-werkverkeer) • Een soepele verlofregeling • Maximale mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling • Onbeperkt werkervaring toe te voegen aan de anciënniteit vanuit de diensten bij een overheid. Tot 18 jaar relevante werkervaring toe te voegen aan de anciënniteit vanuit de privésector of als zelfstandige (art. 164-165 RPR).

Interesse: Het inschrijvingsformulier en informatie over de toelatingsvoorwaarden, de functieomschrijving en de verdere procedures vindt u in de informatiebrochure. Voor de informatiebrochure met het inschrijvingsformulier, klik hier.

Solliciteren kan via het inschrijvingsformulier tot uiterlijk 29 februari 2016 (datum poststempel of email bericht telt). Schriftelijke sollicitaties dient u te richten t.a.v. College van Burgemeester en schepenen - Markt 50 - 9240 Zele. De kandidaten leveren het bewijs dat ze voldoen aan de algemene toelatings- en aanwervingsvoorwaarden tegen uiterlijk de datum voor de indiening van de kandidaturen. Indien dit niet het geval is, wordt men niet weerhouden voor deelname aan de selectieprocedure.

Het GEMEENTEBESTUUR ZELE werft aan (m/v) met het aanleggen van een wervingsreserve van 2 jaar:

Administratief medewerker lokale economie & HRM — voltijds — Contract van 2 jaar (met mogelijkheid tot verlenging na positieve evaluatie)
C1-C3 niveau


Functie: Lokale economie (0,6 VTE): Verzamelen, verwerken en rapporteren van gegevens, opmaken van documenten na toetsing aan reglementering en/of procedures en de uitvoering van diverse ondersteunende administratieve taken met het oog op een vlotte en efficiënte werking van de werkportefeuille lokale economie.
HRM (0,4 VTE): Ondersteunen van de HRM verantwoordelijke door een doelmatig en efficiënt beheer op het vlak van personeelsadministratie en in het bijzonder de payroll.

Profiel: • U bent in het bezit van een diploma van het secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs • De lijst van erkende diploma‘s of getuigschriften per niveau wordt door de Vlaamse minister, bevoegd voor de binnenlandse aangelegenheden, vastgesteld. Alleen de erkende diploma‘s of getuigschriften op die lijst komen bij aanwerving in aanmerking. Deze lijst wordt vastgelegd volgens het MB van 19 februari 2013 • Minimum 3 jaar relevante werkervaring in het domein van de lokale economie en/of HRM is een pluspunt.

Aanbod: • Uitdagende job • Bruto geïndexeerd jaarsalaris beginnend aan € 21.793,82 (C1-C3) • Extralegale voordelen (maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding of abonnement woon-werkverkeer) • Een soepele verlofregeling • Maximale mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling • Onbeperkt werkervaring toe te voegen aan de anciënniteit vanuit de diensten bij een overheid. Tot 18 jaar relevante werkervaring toe te voegen aan de anciënniteit vanuit de privésector of als zelfstandige (art. 164-165 RPR).

Interesse: Het inschrijvingsformulier en informatie over de toelatingsvoorwaarden, de functieomschrijving en de verdere procedures vindt u in de informatiebrochure. Voor de informatiebrochure met het inschrijvingsformulier, klik hier

Solliciteren kan via het inschrijvingsformulier tot uiterlijk 15 februari 2016 (datum poststempel of email bericht telt). Schriftelijke sollicitaties dient u te richten t.a.v. College van Burgemeester en schepenen - Markt 50 - 9240 Zele. De kandidaten leveren het bewijs dat ze voldoen aan de algemene toelatings- en aanwervingsvoorwaarden tegen uiterlijk de datum voor de indiening van de kandidaturen. Indien dit niet het geval is, wordt men niet weerhouden voor deelname aan de selectieprocedure.

Renovatie beelden Kalvarieberg

De beelden van de Kalvarieberg (einde Kalvariestraat) zijn aan renovatie toe. Het wijkcomité van de Dijk staat in voor de restauratie. Als gemeente geven we ondersteuning voor het vervoer van de beelden naar de firma Metallics Van Cauteren uit Zele en na de restauratie het transport en de nieuwe bevestiging van de beelden op hun Kalvarieberg. Er wordt verwacht dat de beelden net voor Pasen kunnen terug geplaatst worden. De fondsen voor het herstel worden verzameld via Sint-Ludgerus VZW.

Kruispunt Voermanstraat-Dommekensstraat afgesloten op 18/01

Op maandag 18 januari 2016 wordt het kruispunt Voermanstraat-Dommekensstraat heraanlegd. Het kruispunt zal volledig afgesloten zijn. Omleiding is voorzien via de Lindestraat-Baaikensstraat of Voerlanstraat-Herderstraat.

Afhankelijk van de weersomstandigheden, zal het kruispunt opnieuw opengesteld worden vanaf vrijdag 19 februari 2016.

Jef Van Driessche en Wim Van de Wielle kleuren Sportgala

De gouden jubileumeditie van het 50ste Zeelse Sportgala was er eentje om te koesteren. In een bomvolle De Wiek kreeg gewezen bokstrainer Jef Van Driessche de vijfjaarlijkse trofee Fré voor de Zeelse Sportpersoonlijkheid uitgereikt. De hoogste en meest waardevolle gemeentelijke sportonderscheiding. Triatlonatleet Wim Van de Wielle overklaste zijn opponenten bij de verkiezing van de Zeelse Sportfiguur van het Jaar en behaalde na 2006 en 2008 vlot zijn derde overwinning. Judoka Leen Christiaens, XL Rope & Dance (Siluskip), André Bosmans en belofte Gert-Jan De Vleeschouwer vervolledigden het podium van de eeuwige sportroem.

Geen zitdag pensioendienst in januari

Op maandag 4 januari 2016 zal er uitzonderlijk niemand aanwezig zijn voor de zitdag over de pensieonstoestand en -wetgeving. De volgende zitdag gaat door op maandag 1 februari van 13.30 u. tot 16.30 u. voor werknemers en van 13.30 u. tot 14.30 u. voor zelfstandigen.

Nog 3 bouwgronden te koop op Smeiersberg

Er zijn nog slechts 3 percelen bouwgrond te koop in de gloednieuwe wijk Smeiersberg te Zele:

Lotnummer Oppervlakte Prijs
Lotnr. 13 – halfopen bebouwing 597 m² - 130.000,00 EUR
Lotnr. 69 - halfopen bebouwing 734 m² - 133.000,00 EUR
Lotnr. 50 - halfopen bebouwing 612 m² - 132.000,00 EUR

Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden voor bovenstaande percelen.

Bezoek gouverneur en deputatie

Op vrijdag 4 december brachten de gouverneur en de deputatie van Oost-Vlaanderen een bezoek aan Zele. Dit werkbezoek kadert in hun 'culturele Ronde van Oost-Vlaanderen'.

Zeelse Geschenkbon nu ook verkrijgbaar in verdeelpunten!


Vanaf 1 december is de Zeelse Geschenkbon verkrijgbaar bij enkele verdeelpunten:
- Gemeentehuis, Markt 50
- Press Shop, Kouterstraat 98
- Dagbladhandel Buerms, Heikant 269
- Van Driessche – De Caluwe, Durmen 175

De Zeelse Geschenkbon is ook nog steeds online te koop via deze link en kan besteed worden bij meer dan 75 deelnemende handelaars. De Zeelse Geschenkbon is niet enkel het perfecte cadeautje voor de feestdagen, bovendien steun je als consument daarmee de Zeelse middenstanders. Het is een initiatief van het gemeentebestuur Zele in samenwerking met de gemeentelijke werkgroep lokale economie en met ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen. Klik hier voor meer informatie!

Baby op komst? Informatie voor toekomstige ouders, familieleden en vrienden in Rotz!

Zwanger zijn is een heel spannende tijd, zeker als het voor het eerst is. Alles is nieuw, alles is vol verwachting, maar ook de tweede en zelfs de vijfde keer is nog een hele belevenis.
Het is heel belangrijk dat de zwangerschap goed verloopt, dat het een vlotte bevalling wordt en dat de eerste maanden met de baby een echte roze wolk is.

Vandaar dat er binnen ROTZ een prenataal aanbod wordt uitgewerkt. Het zal bestaan uit 5 informatiesessies die worden gegeven door deskundigen.
Er is een aanbod overdag telkens van 09u00 tot 11u15 en ‘s avonds van 19u30 tot 21u30

’Gezondheid van moeder en kind‘ – gegeven door AZ Lokeren

Overdag: woensdag 9 december
‘s Avonds: maandag 15 februari
'Voorbereiding op geboorte: administratie en babyuitzet‘ – gegeven door Kind&Gezin
Overdag: woensdag 16 december
‘s Avonds: maandag 22 februari
'Arbeid en bevalling‘ - gegeven door AZ St. Blasius
Overdag: woensdag 6 januari
‘s Avonds: maandag 29 februari
’Borst- en andere voeding‘ – gegeven door Vita Nova en Kind&Gezin
Overdag: woensdag 13 januari
‘s Avonds: maandag 7 maart
’De kraamperiode‘ - gegeven door Vita Nova
Overdag: woensdag 20 januari
‘s Avonds: mandag 14 maart

Alle infosessies gaan door in de lokalen van ROTZ, Rotstraat 20.
Alle zwangere vrouwen, hun partner, familie en vrienden zijn van harte welkom om zich in een ontspannen sfeer voor te bereiden op de geboorte van hun kindje.
De deelname is gratis. Meer info: www.rotz.be of 052/45 98 16

Gezocht: Zeelse sportclubs in de spotlight

In 2016 zetten we in ons infomagazine De Zelenaar enkele Zeelse sportclubs in de kijker. Heeft jouw sportclub een opmerkelijke prestatie geleverd in 2015 of in de loop van 2016? Zijn er ploegen kampioen gespeeld? Hebben jullie een speciale prijs binnengehaald? Zit er uitzonderlijk talent in jullie club? Laat het ons zeker weten via dezelenaar@zele.be en stuur een leuke actiefoto mee. Wie weet staat jouw sportclub in de kijker in één van de edities in 2016. Deadline voor inzendingen voor editie maart-april: 22 januari.

Gezocht: Zeelse bedrijven met internationaal karakter

Voor ons infomagazine De Zelenaar zijn we op zoek naar Zeelse bedrijven met een internationaal karakter. In 2016 zetten we elke editie een internationaal bedrijf in de kijker. Ken jij een bedrijf dat hiervoor in aanmerking komt of ben je zelf werknemer bij een dergelijk bedrijf? Laat het ons zo snel mogelijk weten via dezelenaar@zele.be en wie weet komen we binnenkort bij jullie langs! Deadline voor inzendingen voor editie maart-april: 22 januari.

Bekendmaking nieuwe straatnamen

Bekendmaking straatnaamtoekenning nieuwe insteek Eekstraat
Het college van burgemeester en schepenen laat weten dat er twee nieuwe straatnamen, Scoutsstraat en Fré De Waelestraat, voor de nieuwe insteek Eekstraat – Wezepoelstraat en nieuwe insteek Gentsesteenweg, werden toegekend.
De nieuwe straatnamen werden gekozen, rekening houdende met de toponymie, de veelvuldigheid aan ondertekenaars van een petitie en het belang van de prestaties van de sportfiguur.

Bekendmaking straatnaamtoekenning nieuwe insteek Langestraat - Veldeken
Het college van burgemeester en schepenen laat weten dat er een nieuwe straatnaam, Jozef De Bruynestraat, voor de nieuwe insteek Langestraat - Veldeken, werd toegekend.
De nieuwe straatnaam werd gekozen om deze naam toe te passen op een locatie die specifiek gelinkt is met het leven van de betrokken persoon en deze meer uitstraling geeft.

Bekendmaking straatnaamtoekenning nieuwe insteek Lokerenbaan
Het college van burgemeester en schepenen laat weten dat er een nieuwe straatnaam, Smessestraat, voor de nieuwe insteek Lokerenbaan, werd toegekend;
De nieuwe straatnaam verwijst naar de toponymie dat hier vroeger in de buurt een ‘smidse’ zou hebben gestaan.

Zilse zoekertjessite: Azue Awa

De 16-jarige Zelenaar Branco Baert richtte de zoekertjessite 'Azue Awa' op. Deze site brengt de Zeelse geschiedenis en het dialect dichter bij de mensen. Je vindt er een vertaalwoordenboek van Vlaams naar het Zeels dialect, foto's en heel wat wistjedatjes over Zele. Een superinitiatief dat zeker de moeite waard is om eens te bekijken: www.azueawa.be

Zele is opnieuw Roparunstad!

Vrijdagavond 9 oktober trok de burgemeester met een delegatie naar Rotterdam voor de bekendmaking van Roparunstad 2015. En we mogen opnieuw juichen, Zele werd maar liefst voor de zevende maal tot Roparunstad verkozen!

Lokaal opvanginitiatief van OCMW Zele

De opvang van vluchtelingen wordt georganiseerd door Fedasil en zijn partners zoals Caritas, het Rode Kruis en door de OCMW‘s in hun LOI‘s (Lokale Opvang Initiatieven). Deze opvang is gereglementeerd en wordt ook gesubsidieerd door de overheid. Asielzoekers worden na hun registratie bij de Dienst Vreemdelingenzaken ondergebracht in grote asielcentra. In Oost-Vlaanderen zijn dit de Rode Kruiscentra van Sint-Niklaas en Eeklo. Na 4 maanden kunnen zij doorstromen naar kleinere zelfstandige LOI‘s.

Persoonlijk vluchtelingen opvangen raden wij ten zeerste af. De begeleiding is complex (juridisch, sociaal, medisch …) waardoor gepaste hulp noodzakelijk is. Ook vanuit de overheid wordt afgeraden om vluchtelingen op te vangen. Voorlopig bieden deze opvanginitiatieven voldoende plaats voor de vluchtelingen.

Het LOI van Zele huisvest 6 asielzoekers in procedure. Wij hebben hiervoor 2 woningen ter beschikking waar wij alleenstaande mannen opvangen. De asielzoekers krijgen geen financiële steun, maar vallen terug op het principe ‘bed-bad-brood’ waarbij opvang en begeleiding gegarandeerd wordt tijdens de asielprocedure. Ze krijgen enkel een beperkt bedrag van € 65,00 per week voor hun dagelijks behoeften. Hiermee kunnen ze voedsel kopen voor drie maaltijden per dag en hygiënische/huishoudelijke producten aanschaffen. Indien noodzakelijk wordt er ook een busabonnement aangevraagd. Twee keer per jaar wordt ook een vergoeding voor kledij toegekend.

De hulpverlening omvat eveneens de toegang tot juridische bijstand, de toegang tot diensten als tolkdiensten of het (verplicht) volgen van opleidingen, zoals Nederlandse les en het Inburgeringsprogramma. De mogelijkheid tot werken is eveneens gereglementeerd en kan mits voldaan wordt aan een aantal voorwaarden.

Ook in voor ons meer evidente zaken worden asielzoekers begeleid: Niet iedereen weet hoe een wasmachine werkt. Of iemand dient uitleg te krijgen over het huisvuilsysteem van de gemeente (hoe sorteren, wanneer welk afval buiten zetten, …). 
Bij aankomst worden de verschillende voedingswinkels en zorgverstrekkers (huisarts/apotheek) aangeduid op een stratenplan en wordt hen verteld waar men goedkoop kan winkelen (tweedehandskledij, boodschappen op de wekelijkse dinsdagmarkt, rommelmarkt op zaterdag, …).

Wanneer ze erkend worden als vluchtelingen moeten ze op zoek gaan naar een woning op de private huurmarkt. Het OCMW ondersteunt hen hierin. Na twee maanden dienen ze de opvang te verlaten. Voor personen met een negatieve beslissing wordt de procedure vrijwillige terugkeer opgestart.

Wie eventueel zijn steentje wil bijdragen door hulp aan te bieden, adviseren wij contact op te nemen met Fedasil via http://fedasil.be/nl/nieuws/accueil-des-demandeurs-dasile/asielzoekers-helpen-wat-kan-u-doen-0 of de Rode Kruiscentra in Sint-Niklaas of Eeklo.

Meldpunt verwaarloosd of mishandeld dier

Als je getuige bent van een dier dat verwaarloosd of mishandeld wordt, kan je dat melden bij de dienst Dierenwelzijn. Als je de eigenaar van het dier niet kent, kan de dienst Dierenwelzijn niet optreden. In dat geval kan je contact opnemen met de politie die de eigenaar kan opsporen. Klik hier om een verwaarloosd of mishandeld dier te melden.

Loketten NMBS sluiten vanaf 1 december

NMBS komt ook na een overleg met het gemeentebestuur niet terug op de beslissing om de loketten aan het station van Zele te sluiten. Op het overleg werd de petitie tegen de sluiting, met ongeveer 1.500 handtekeningen, overhandigd aan NMBS. Toch zullen de loketten sluiten vanaf 1 december 2015. Het gemeentebestuur zal nu rond de tafel zitten met de uitbaters van het fietspunt om dit alsnog te proberen behouden. De voorlopige sluiting van het fietspunt staat gepland op 31 augustus 2016. NMBS belooft echter wel om de fietsrekken te vernieuwen en een verkoopbediende ter beschikking te stellen die hulp biedt aan de pendelaars voor de werking van de biljettenautomaat. Het gemeentebestuur heeft nog enkele bijkomende vragen gesteld zoals het blijven ter beschikking stellen van de wachtzaal en de toiletten. Klik hier om het informatiefilmpje over het gebruik van de biljettenautomaten te bekijken. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de klantendienst van NMBS via 02/528 28 28 of via www.nmbs.be.


100-jarige Zeelse oud-strijder legt Vlindertegel tegen zinloosgeweld met achterkleinkinderen

Op zondag 19 april plaatste de gemeente Zele een Vlindertegel tegen zinloos geweld aan het Monument van de oorlogsslachtoffers. Dit vredesmonument is een symbolische plaats rechtover het station waar dagelijks veel volk passeert. De tegel werd door de 100-jarige oud-strijder Jules Heirman en zijn achterkleinkinderen ingemetseld. Zo geeft hij op een symbolische manier de fakkel door waarmee de strijd tegen zinloos geweld over de jaren heen verder gezet wordt. Door de Vlindertegel tegen zinloos geweld op een drukbezochte openbare plaats te plaatsen, is hij op een visuele en voortdurende manier aanwezig in onze samenleving. Zo kunnen we stilstaan bij zaken die vanzelfsprekend lijken, maar dat helaas niet altijd zijn.

Nieuwe uitleenreglementen vanaf 1 maart 2015

Vanaf 1 maart gaan de nieuwe reglementen voor het gebruik van materiaal en accommodaties van kracht. Het uitlenen van materiaal blijft gratis wanneer de verenigingen het materiaal zelf ophalen en terugbrengen. Er wordt enkel een bijdrage gevraagd als het gemeentepersoneel het uitgeleende materiaal dient te leveren, plaatsen en opnieuw op te halen. Bij het gebruik van de gemeentelijke zalen zal er voortaan niet langer met een dagprijs gewerkt worden, maar zal het tarief berekend worden per dagdeel (voormiddag, namiddag of avond). Klik hier voor de nieuwe reglementen en aanvraagformulieren. Meer info via uitleendienst@zele.be.

Bouwgronden te koop woonproject Kouterbosstraat - Smeiersberg

Er zijn nog enkele percelen te koop van fase 2 van het woonproject Kouterbosstraat - Smeiersberg. Klik hier voor meer informatie en prijzen over de resterende percelen. Wie interesse heeft als kandidaat-koper, kan contact opnemen met de dienst grondgebiedszaken (1e verdieping gemeentehuis, 052/45 98 40).

Sport-, jeugd- en cultuurdienst naar De Wiek

Vanaf heden vind je de sport-, jeugd- en cultuurdienst in het nieuwe gemeenschapscentrum De Wiek, Dendermondebaan 8 in Zele.

Openingsuren:
Maandag: 9u00 - 12u00 / 14u00 - 19u30
Dinsdag: 9u00 - 13u00
Woensdag: 9u00 - 12u00
Vrijdag 9u00 - 12u00
Donderdag gesloten. 

Nieuwe uurregeling dienst huisvesting

Vanaf 1 april 2014 geldt een nieuwe uurregeling op de dienst huisvesting. Onze huisvestingsambtenaar is beschikbaar op volgende momenten:
- Elke voormiddag van 9u00 tot 12u00
- Maandagavond tussen 17u30 en 19u30

Nieuwe openingsuren vanaf 1 feburari 2014

Maandag: 9 uur tot 12 uur / 14 uur tot 19u30
Dinsdag: 9 uur tot 12 uur
Woensdag: 9 uur tot 12 uur
Donderdag: 9 uur – 12 uur / 14 uur tot 18 uur
Vrijdag: 9 uur tot 12 uur