In de kijker

31 mei - Werelddag zonder Tabak

Op 31 mei is het Werelddag zonder Tabak en dus een goed moment om te kiezen voor een leven zonder tabak. Wist je dat er een specialist bestaat als je wilt stoppen met roken? De tabakoloog is een deskundige die mensen van hun rookverslaving afhelpt. Ook je huisarts kan je helpen. Meer informatie over hoe je een tabakoloog kan raadplegen? Klik hier! Neem zeker ook eens een kijke op www.vlaanderenstoptmetroken.be, www.gezondopvoeden.be of www.tabakstop.be en laten we samen gaan voor een gezonder leven!

Infoavond dakisolatie - 2 juni

Op dinsdag 2 juni gaat er een gratis infoavond door over “DAKISOLATIE” om 19u30 in LDC De Welle, Koevliet 3.

Tijdens deze infoavond krijg je een antwoord op onder andere deze vragen:
- Wie helpt me bij de aanvraag van de premies?
- Heb ik recht op een premie?
- Ik ben huurder, wie moet mijn dak isoleren?
- Wordt dakisolatie verplicht voor huurhuizen?

Inchrijven kan via het onthaal LDC De Welle, 052/45 68 51 of dienstencentrum@ocmwzele.be.

Doe een Zeelse Geschenkbon cadeau voor vaderdag!

De Zeelse Geschenkbon is online te koop via deze link en kan besteed worden bij de deelnemende handelaars. De Zeelse Geschenkbon is niet enkel het perfecte cadeautje, bovendien steun je als consument daarmee de Zeelse middenstanders. Het is een initiatief van het gemeentebestuur Zele in samenwerking met de gemeentelijke werkgroep lokale economie en met ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen. Klik hier voor meer informatie!

Zitdagen Tax-On-Web

De federale overheidsdienst helpt je graag met het online aangeven van de personenbelasting via Tax-On-Web. Dit doen ze in Zele op de zitdagen die doorgaan op dinsdag 9 juni en 16 juni (van 9u00 tot 12u30) in het fractielokaal van het gemeentehuis, 1ste verdieping, Markt 50. De raadzaal zal omgevormd worden tot wachtzaal. Klik hier voor meer informatie.

Dag van de kringloopkrachten - 6 juni

Op zaterdag 6 juni is het opendeur in de
demoplaats voor composteren op het recyclagepark van Zele (Textielstraat 4) van 10u00 tot 15u00. Bezoekers worden met open armen ontvangen en krijgen een
bloemetje en wie dit wenst een zak met houtsnippers of compost
mee naar huis.

Compost, het zwarte goud verdient onze aandacht. Compost geeft
voedingsstoffen aan de tuin en verrijkt de bodem met humus.
Zowel voor zware als lichte gronden is het een uitstekende
bodemverbeteraar. Omdat compost voornamelijk uit stabiele
humus bestaat, is het gunstige effect jarenlang te meten.

Naast het composteren kunnen onze kringloopkrachten ook meer
uitleg geven over kringlooptuinieren, vierkantemetertuineren, het
maken van insectenhotels, het houden van kippen … .

Doe mee aan de bebloemingswedstrijd

Overtuigd dat jij over de mooist bebloemde voorgevel of voortuin beschikt? Aarzel dan niet en schrijf je snel in voor de bebloemingswedstrijd van de milieuraad. De mooiste voorgevels en -tuintjes winnen een Zeelse Geschenkbon! Klik hier voor het wedstrijdreglement en meer informatie om in te schrijven.

Kruispunt Lindestraat-Durmen terug open voor voertuigen van minder dan 3,5 ton

Naar aanleiding van de gevaarlijke verkeerssituatie op de N47, wordt het kruispunt Lindestraat-Durmen vanaf vrijdag 8 mei 2015 tijdelijk opnieuw opengesteld voor voertuigen minder dan 3,5 ton. Het gemeentebestuur neemt deze beslissing na vaststellingen van de politie en de binnengekomen reacties.

De verkeersproblemen op de N47 zijn niet op te lossen zolang de verkeerslichten niet zijn afgesteld op de nieuwe verkeerssituatie. Daardoor ontstaan er vooral tijdens de spitsuren files en gevaarlijke situaties. Op 22 mei plant het gemeentebestuur een overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer om de synchronisatie van de lichten te bespreken. Aansluitend herbekijkt het gemeentebestuur de situatie en zullen de bewoners van Durmen en de A. Van der Moerenstraat, alsook de bedrijven uit het industriepark, uitgenodigd worden voor een overleg.

Voorlopig stelt het gemeentebestuur het kruispunt Lindestraat-Durmen open voor voertuigen minder dan 3,5 ton en zal de nodige signalisatie voorzien worden. Vrachtverkeer blijft net zoals vroeger verboden.

100-jarige Zeelse oud-strijder legt Vlindertegel tegen zinloosgeweld met achterkleinkinderen

Op zondag 19 april plaatste de gemeente Zele een Vlindertegel tegen zinloos geweld aan het Monument van de oorlogsslachtoffers. Dit vredesmonument is een symbolische plaats rechtover het station waar dagelijks veel volk passeert. De tegel werd door de 100-jarige oud-strijder Jules Heirman en zijn achterkleinkinderen ingemetseld. Zo geeft hij op een symbolische manier de fakkel door waarmee de strijd tegen zinloos geweld over de jaren heen verder gezet wordt. Door de Vlindertegel tegen zinloos geweld op een drukbezochte openbare plaats te plaatsen, is hij op een visuele en voortdurende manier aanwezig in onze samenleving. Zo kunnen we stilstaan bij zaken die vanzelfsprekend lijken, maar dat helaas niet altijd zijn.

Bestek leningen

Het gemeentebestuur van Zele schrijft een lastenboek open voor het aangaan van leningen ter financiering van het bestuur. Klik hier voor het bestek met meer informatie.

SILC enquête 2015

Vanaf maart tot en met augustus 2015 wordt de jaarlijkse SILC enquête gehouden. Enquêteurs van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie zullen hiervoor een aantal Zeelse huishoudens bezoeken. Deze EU-SILC-enquête geeft jaarlijks een unieke inkijk in de financiële situatie en levensomstandigheden van de Belgische gezinnen. De resultaten dienen als input voor diverse beleidsinstrumenten, waaronder het Nationaal Hervormingsprogramma en armoedebarometer. De persoon die langskomt, heeft een legitimatiekaart bij en kan zich zo kenbaar maken. Deelname aan de enquête is vrijblijvend. Wie deelneemt, krijgt een (belastingsvrije) vergoeding van 30 euro om de tijd die ze in de interviews investeren, te compenseren.
Voor meer inlichtingen kan u gratis bellen naar het nummer 0800 120 33.

Nieuwe uitleenreglementen vanaf 1 maart 2015

Vanaf 1 maart gaan de nieuwe reglementen voor het gebruik van materiaal en accommodaties van kracht. Het uitlenen van materiaal blijft gratis wanneer de verenigingen het materiaal zelf ophalen en terugbrengen. Er wordt enkel een bijdrage gevraagd als het gemeentepersoneel het uitgeleende materiaal dient te leveren, plaatsen en opnieuw op te halen. Bij het gebruik van de gemeentelijke zalen zal er voortaan niet langer met een dagprijs gewerkt worden, maar zal het tarief berekend worden per dagdeel (voormiddag, namiddag of avond). Klik hier voor de nieuwe reglementen en aanvraagformulieren. Meer info via uitleendienst@zele.be.

Bouwgronden te koop woonproject Kouterbosstraat - Smeiersberg

Er zijn nog enkele percelen te koop van fase 2 van het woonproject Kouterbosstraat - Smeiersberg. Daarnaast is er nog één perceel te koop uit fase 1 van het woonproject (perceel 51) Klik hier voor meer informatie en prijzen over de resterende percelen. Wie interesse heeft als kandidaat-koper, kan contact opnemen met de dienst grondgebiedszaken (1e verdieping gemeentehuis, 052/45 98 40).

Sport-, jeugd- en cultuurdienst naar De Wiek

Vanaf heden vind je de sport-, jeugd- en cultuurdienst in het nieuwe gemeenschapscentrum De Wiek, Dendermondebaan 8 in Zele.

Openingsuren:
Maandag: 9u00 - 12u00 / 14u00 - 19u30
Dinsdag: 9u00 - 13u00
Woensdag: 9u00 - 12u00
Vrijdag 9u00 - 12u00
Donderdag gesloten. 

Nieuwe uurregeling dienst huisvesting

Vanaf 1 april 2014 geldt een nieuwe uurregeling op de dienst huisvesting. Onze huisvestingsambtenaar is beschikbaar op volgende momenten:
- Elke voormiddag van 9u00 tot 12u00
- Maandagavond tussen 17u30 en 19u30

Nieuwe openingsuren vanaf 1 feburari 2014

Maandag: 9 uur tot 12 uur / 14 uur tot 19u30
Dinsdag: 9 uur tot 12 uur
Woensdag: 9 uur tot 12 uur
Donderdag: 9 uur – 12 uur / 14 uur tot 18 uur
Vrijdag: 9 uur tot 12 uur